Lymfetape Curetape 7,5 cm

Lymfetape voor de behandeling van lymfoedeem en andere vochtophopingen in het weefsel.

Inhoud:
5 meter
Artikelnummer:
717
Aanvullende productinformatie

Lymfetape voor activering en regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer, voor verbetering van de spierfunctie, voor ondersteuning van gewrichtsfunctie, voor pijndemping en voor neurofysiologische en segmentale beïnvloeding.

De Curetape is een elastische, ademende, zelfklevende tape gemaakt van hoogwaardig katoen met latexvrije elasticiteit, de kleeflaag is van anti-allergische acryl en is waterproof, je kunt er mee douchen en zwemmen. De tape werkt 24 uur per dag drainerend, is huidvriendelijk en comfortabel.

Door lymfetaping kunnen lymfoedeem en andere vochtophopingen in het weefsel effectief worden behandeld. Deze speciale methode vindt steeds meer toepassing bij de behandeling van zowel secundair (na kanker) als primair (aangeboren) lymfoedeem.

De tapestroken zorgen voor een drukverlaging in de bovenste huidlaag. Het dichte netwerk van lymfvaatjes in deze laag kan door het drukverschil vocht uit het omringende weefsel opnemen. Onder de tape wordt prelymf (vocht tussen de cellen) zo gemakkelijk opgenomen en dat zorgt weer voor een beter lymfetransport naar de grotere lymfvaten. De drukverschillen tussen de stroken tape stimuleren daarbij de lymfafvoer nog eens extra. Tijdens beweging is er bovendien sprake van een micromassage-effect.

Te gebruiken
:
- bij blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten
- voor vermindering van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen
- voor houdingcorrectie
- bij behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- en golfarm)
- bij bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
- voor het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten

Gebruiksaanwijzing

Voor lymfetaping is een gedegen opleiding nodig.