Flamigel Wondheling

Bij eerstegraads verbranding, oppervlakkige snijwonden en schaafwonden of zonverbranding.

Inhoud:
40 g
Artikelnummer:
1000
Aanvullende productinformatie
Flamigel is de eerste hydrocolloïde gel verrijkt met arginine. Flamigel werkt als een spons die overtollig vocht absorbeert en droge wonden hydrateert wanneer nodig. Het proces van vochtige behandeling voorkomt korstvorming op de wond, waardoor de wond steeds een optimale vochtigheidsgraad heeft. Hierdoor geneest een wond sneller en neemt de kans op littekens af. Er vindt 40 % snellere wondheling plaats dan bij droge wondheling. Flamigel vormt een barrière tegen externe besmetting en het verkoelt en verzacht de pijn. Het is niet vettig, kleeft niet, vlekt niet op kleding, en is gemakkelijk aan te brengen. Het product is voor thuisgebruik.
Gebruiksaanwijzing
Was eerst de handen en reinig de wond. Spoel daarna de wond onder stromend water of gebruik een specifiek wondreinigingsmiddel. Dep de wond zachtjes droog met een schoon doekje. Breng 1 tot 2 maal per dag een laag Flamigel aan. Bij zonnebrand breng je Flamigel 2 tot 6 maal per dag aan en laat je de gel intrekken. Dek de wond indien nodig af met een steriele pleister/verband en vervang deze dagelijks.
Ingredients

Hydrocolloïde, arginine, gezuiverd water, macrogol, vertakte vetzuren (BCFA), methyl-p-hydroxybenzoaat (E216), dinatrium EDTA.