Lymfetape Curetape Punch 5 cm

Curetape met gatenpatroon voor grotere stretchcapaciteit en meer ventilatie.

Artikelnummer:
718
Aanvullende productinformatie

Deze tape heeft een uniek en gepatenteerd gatenpatroon met als voordeel: grotere stretchcapaciteit, de huid en fascia kunnen geprikkeld worden binnen het gebied van de openingen van de tape en de huid heeft meer mogelijkheid om te ventileren.

Curetape Punch komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Van deze elasticiteit wordt gebruik gemaakt ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een liftende werking heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Deze liftende werking van de Curetape Punch geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Dit maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk is.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Curetape Punch is vervaardigd van een hoge kwaliteit katoenbasis met elasticiteits eigenschappen tot 130–140% rekbaarheid, is acryl zelfklevend, heeft een hypo-allergene achterzijde in golfvorm welke het risico op huidirritaties verminderd en de huid zo laat 'ademen'. De zelfklevende kenmerken worden geactiveerd door lichaamswarmte, na warm wrijven blijft de tape beter hechten. De tape is lucht- en waterpermeabel (doorlatend), terwijl de tape nog steeds waterbestendig is. Door deze kenmerken kan Curetape Punch worden gedragen voor meerdere dagen (4-5 dagen, soms zelfs wel 7 dagen) zonder verlies van de kwaliteit van het effect ervan.

Gebruiksaanwijzing

Voor lymfetaping is een gedegen opleiding nodig.