Vinyl handschoenen wit (XS,S,M,L)

Poedervrije vinyl handschoenen voor optimale bescherming van behandelaar en patiënt bij onderzoek en behandeling, wordt veel gebruikt bij allergie voor latex.

Inhoud:
100 stuks
Artikelnummer:
711
Aanvullende productinformatie

De witte onderzoekshandschoenen zijn rondom poedervrij, niet-steriel en door de vlakke pasvorm zowel links als rechts te dragen. De pH-waarde is neutraal.

Deze synthetische handschoen is voor personen met een type 1- en 4-allergie. Hij is gemaakt van Vinyl Polymeer (100% synthetisch polymeer) en vrij van natuurlatex. Bijzonder geschikt voor de gevoelige huid, alhoewel iets minder comfortabel dan natuurlatex en nitril.

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van soepel PVC, zijn minder scheurvast en geven minder bescherming. Let op! Vinyl handschoenen worden wijder van het dragen, doordat ze uitrekken worden ze poreus (er ontstaan kleine gaatjes). Hierdoor zijn vinyl handschoenen niet geschikt voor zorghandelingen, waarbij er contact is met lichaamsvloeistoffen. Ziekteverwekkers kunnen door deze gaatjes dringen (zie hiervoor WIP-richtlijnen).

De vinyl handschoenen zijn er in de maten XS - S – M - L